Tuesday, June 13, 2006

Intalnire publica: Primarul sectorului 6 vs. locuitorii cartierului Brancusi

Buna seara,

Intamplator, in aceasta seara, in jurul orele 19:00 am remarcat "activitate" in sala de consiliul a primariei sectorului 6. Am crezut ca este o sedinta extraordinara a consiliului local.
Am intrat si am aflat despre ce era vorba: o intalnire intre reprezentantii primariei sectorului 6 (cativa dintre ei, 4 la numar, printre care dl. POTERAS - primarul) si locuritorii cartierului Brancusi (aproximativ 100 persoane).

Intalnirea incepuse la orele 18:00. Problema de fond, din cate am inteles, o reprezenta plata unor facturi la utilitati (incalzire + apa calda), care s-a hotarat a se efectua in regim "pausal", altfel decat se efectuase pana in prezent. Oricum, era agitatie destul de mare, ideea a fost ca oamenii erau nemultumiti de faptul ca trebuiai sa plateasca din ce in ce mai mult pentru aceste lucruri.

M-a surprins in mod placut faptul ca, desi era foarte aglomerat in sala, s-a respectat destul de bine dreptul de a vorbi fara a fi intrerupt. Asta poate si din cauza faptului ca, in sala, erau oameni de o anumita calitate. Am inteles ca, majoritatea celor care locuiesc, chririasi fiind, in acest cartier, au studii superioare. Oricum, a fost o atmosfera mai civilizata decat la sedintele de consiliu local. Eu asa am perceput atmosfera.

Desi problema de fond a fost cea mentionata mai sus, bine inteles ca au fost aduse in dicutie mai multe probleme:
- nu exista interfoane si hotii intra in cladiri cu usurinta
- se fura caloriferele de pe casa scarii: iar aici dl. POTERAS i-a mushtruluit bine pe cetatzeni: "cum este posibil sa se fure calorifere si sa nu se sesizeze nimeni dintre cetatzeni sa anunte primaria?".
- gunoiul nu se strange conform normelor; desi exista colectare separata pe tipuri de deseuri, masina URBAN care strange gunoaiele le colecteaza la gramada :-))
- sunt probleme cu tevile, cu scurgerile, cu instalatiile electrice
- sunt probleme cu manelele si gratarele care se fac pe terasele blocuriulor

DAR in primul si in primul rand, si ceea ce mi-a atras atentia in mod deosebit, s-a afirmat faptul ca NU EXISTA COMUNICARE INTRE PRIMARIEI SI CHIRIASI.

Primarul a promis ca se va deplasa intr-o vizita in cartier si va incerca sa rezolve probleme aparute. Nu prea a fost convingator in schimb. :-))

O gafa pe care dl. POTERAS tot a facut-o a fost aceea ca, la problemele ridicate, multe dintre ele, tinand de principiu, replica era: "da' la cat platiti ce mai vreti ..."

By the way, o chirie in cartierul Brancusi este intre 700.00 lei si 1,5 milioane lei (ROL). Pretul pietei porneste de la 150 euro / garsioniera. Dar asta este alta poveste ...

Sedinta s-a incheiat brusc (oricum nu prea avea ce rezolva acolo!) prin decizia primarului de a se reintalni in iulie cu reprezentantii locatarilor. Cate 2 locatari / scara ca reprezentanti.

Toate cele bune!

Mihai PALADE

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?